Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter akármilyen szakembernek tartja is magát, a nyilvánosság és a gazdák szemében nem más, mint egy gyáva politika figura, aki nem képes felelősséget vállalni – mondta az SaS szóvivője, Katarína Svrčeková.

 

Lucia Ďuriš Nicholsonová, a parlament alelnöke szerint éppen Matečná felelős azért, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium úgy működik, hogy lehetővég teszi az agrodotációkkal kapcsolatos csalásokat. Matečná felelős annak a szervezett csapatnak a létrehozásáért, melyben saját maga, Juraj Kožuch, az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) vezérigazgatója, valamint Adriana Šklíbová, a Szlovák Földalap (SPF) vezérigazgatója ad át földeket és támogatásokat. Ő is felelős az önállóan gazdálkodó földművesek életének tönkretételéért.

 

„Azokat az önállóan gazdálkodó földműveseket tette tönkre, akik ma a híd alatt alszanak, akik több tíz órán keresztült jöttek keletről a traktoraikon, azokat, akiket Matečná még arra sem méltat, hogy fogadja és meghallgassa őket. Neki kéne a gazdákat szolgálnia, nem pedig fordítva. Ők alakítanak ki olyan értékeket, melyeket a miniszter asszonynak védenie kellene. Matečnának kellene a gazdák érdekeit képviselnie. Ehelyett olyan módon nyilatkozik a gazdákról – sértegeti, lenézi és befeketíti őket – ,ami nem illik egy miniszterhez“

 

– jelentette ki Lucia Ďuriš Nicholsonová.

 hirdetes_300x300  

A gazdák azért jöttek, hogy a szemébe kiáltsák, nem bíznak benne. Remélem, hogy olyan hangosan fognak kiabálni, hogy azt nemcsak Matečná fogja meghallani a zárt ajtói mögött, hanem egész Szlovákia is. Ezúttal meghívom a gazdákat a parlament erkélyére, hogy meghallgassák a Szlovák Földalap azon 2017-es jelentését, melyet Matečná jelöltje, Šklíbová asszony fog prezentálni. Ebből a jelentésből biztosan értesülni fognak róla, hogy a Szlovák Földalap úgy működik, mint a jól megolajozott gép. Remélem, hogy a gazdák jó hangosan kikiabálják az erkélyről azt, amit valóban gondolnak: hogy a Szlovák Földalap a termésből származó örömük helyett elvette a földjeiket azért, hogy azokra Rošková gróf asszony vehessen föl dotációkat”.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR/Martin Baumann

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!