A DAC tegnap megkezdte az ausztriai edzőtáborozást, egyelőre még a frissen megválasztott szövetségi kapitány, Marco Rossi vezetésével. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DAC, Rossi és az MLSZ közti egyezség szerint az olasz szakvezető készíti fel a csapatot az Európa Liga 1. selejtezőkörére egészen addig, amíg a dunaszerdahelyi klub vezetése meg nem találja utódját.

 

A DAC két edzőmeccset játszik ausztriai tartózkodása alatt, ahova 21 játékossal érkeztek meg.

 

Macej, Jedlička, Slančík – Huk, Koštrna, Šimčák, Záhumenský, Šatka, Kone, Špiriak, Ljubičić, Vida, Tretyakov, Domonkos, Herc, Aluku, Pačinda, Carnat, Divković, Bayo, Almási

 

A sérült Černák, Blackman és Száraz idehaza gyakorol. Liashenko már nincs a keretben.

 hirdetes_400x285  

 

 

Edzőmeccsek:

 

2018. június 23., 17:00 ó: FC Blau-Weiss Linz (osztrák 2. liga) – DAC; a mérkőzést az ellenfél stadionjában rendezik

2018. június 26., 18:00 ó: DAC – Videoton Székesfehérvár (magyar 1. liga); a helyszín a Sportarena des SV Bad Erlach stadion

 

A DAC edzője és három játékosa közben nyilatkozott a klub hivatalos oldalának az előttük álló Dinamo Tbiliszi elleni mérkőzésről az EL 1. selejtezőkörében.

 


Marco Rossi: „Őszintén szólva, kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is, de a Dinamo Tbiliszi egy jó csapat. Az elmúlt két esztendőben nagyon közel voltak ahhoz, hogy bejussanak a csoportkörbe. Mindenképpen nehéz ellenfelet sorsoltak ki a számunkra, ráadásul az ottani bajnokság már javában zajlik, nagyjából féltávnál járnak. Ezért valószínűleg jobb állapotban vannak nálunk, és ez egy hátrány lesz a számunkra. Tisztában vagyunk a grúz labdarúgás sajátságaival: agresszíven, gyorsan futballoznak, és erre alaposan fel kell készülnünk.

 

Már elkezdtük feltérképezni, milyen taktikai felállásokat használnak. Igyekszem a lehető legjobban felkészíteni a csapatot, de mindenképpen egy nehéz párharcra számíthatunk. Mindenképpen jobb lett volna idegenben kezdeni, de ha jól futballozol és győzöl otthon, akkor szinte ugyanaz. A következő napokban szeretném felhívni a grúz válogatott szövetségi kapitányát, Vladimír Weiss-t és Juraj Jarábeket, aki korábban edzette is a Dinamo Tbiliszit.”


Marin Ljubičić: „Tizennyolc évesen már játszottam ellenük egy barátságos mérkőzésen. Nem emlékszem pontosan a végeredményre, de azt tudom, hogy nem nyertünk. A továbbjutási esélyeinket nagyjából 50 százalékra teszem. Alaposan fel kell készülni az összecsapásokra, ha akarunk menni még egy kört. Nehéz találkozók várnak ránk, amelyeken hiba nélkül kell védekeznünk, támadásban pedig veszélyesnek kell lennünk.”


Erik Pačinda: „A hangulat és az időjárás miatt a Glasgow Rangers csapatát akartam ellenfélnek, de a sorsoláson a Tbiliszit kaptuk. Szerintem képesek vagyunk kiejteni a grúzokat.”


Ľubomír Šatka: „Úgy vélem, hogy a lehetséges ellenfelek közül egy egészen elfogadhatót kaptunk. Természetesen nem sok mindent tudunk róluk, de bízom benne, hogy jó feltérképezzük őket és alaposan felkészülünk rájuk. Utánuk néztem az interneten, és láttam, hogy sok fiatal játékosuk van – akárcsak nekünk. Sok utánpótlás-válogatott is van a csapatukban, és bízom benne, hogy jó mérkőzéseket játszunk majd ellenük, és a második előselejtezőbe való jutással sikerül feljebb tornázni Szlovákia és a DAC együtthatóját is.”


 

fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!