Csütörtökön, június 28-án Berényi József és Marek Neštický a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat alelnökei és Peter Kadlic a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat Hivatalának kultúráért és sportért felelős megbízott igazgatója átadták Takács Mihálynak, a Galántai Honismereti Múzeum igazgatói kinevezéséről szóló okiratot.

 

A régész végzettségű új igazgató július 1-vel foglalja el tisztségét. A kinevezést követő megbeszélésen a résztvevők megegyeztek abban, hogy az igazgató legfontosabb feladata a múzeum kiállításainak további fejlesztése és népszerűsítése, a múzeum keretei közt a kétnyelvűség következetes megvalósítása lesz. Továbbá külön figyelmet szenteltek a tájházaknak valamint a Kis-Dunát érintő turisztikai lehetőségeknek, melyekben a múzeum fontos szerepet vállalhat, tekintettel arra, hogy mind a jókai, mind a tallósi vízimalom a múzeum hatáskörébe tartozik.

 

fotó: TTSK

 

Az igazgatói poszt betöltésével végre lezárul az a csaknem két éves átmeneti időszak, amely során csak megbízott igazgatóval rendelkezett ez a fontos galántai intézmény. A múzeumok jelentősége a közéletben, közművelődésben egyre nő, hiszen a felnövekvő generációk rajtuk keresztül bővíthetik ismereteiket múltunkról, kapcsolatba kerülhetnek hagyományainkkal.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk/sajtóhír

Nyitókép: TTSK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!