Stubnyafürdőn (Turčianske Teplice) tett vallomást Sylvia Volzová állítólagos gyilkosságának megrendelésével kapcsolatban Vladimír Mečiar volt kormányfő – tájékoztatott a Markíza televízió.

 

A megrendelő állítólag Pavol Rusko volt, aki az alvilági maffiavezérrel, Mikuláš Černákkal találkozott. Rusko azonban azt állítja, hogy azért ment Černákhoz, hogy megtudakolja Volzová nem rendelte-e el ő meggyilkolását.

 

Rusko az információt állítólag Mečiar jobbkezétől, Anna Nagyovától kapta, az információforrás pedig Alexander Rozin volt. Az állítást azonban az előző kihallgatásokon mindketten tagadták. Hasonlóképpen vallott az ex-kormányfő, Mečiar is, aki azt állítja, hogy Rusko hazudik.

 

 hirdetes_300x300  

 „Ő [Pavol Rusko – szerk. megj.] azt állítja, hogy ez 1997-ben volt, holott Nagyová akkor már nem is dolgozott ott”

 

– mondta Mečiar a Markízának.

 

Mečiar elmondásából kiderült, hogy nem ápol jó viszonyt Ruskóval. A Markíza televíziónak elmesélte, hogy miként vonta bele őt Rusko 1998-ban a Markíza elfoglalása körül kirobbant botrányba. Akkor a Gamatex vállalat, vagyis Marián Kočner érkezett Rusko segítségére.

 

Az 1998-as Markíza üggyel kapcsolatban nagyon pontos információkra tettem szert. Nagyon sok ember átveréséről volt szó, én pedig nagyon sok szavazatot veszítettem akkor. Átverés volt az egész. Ez az egyik disznósága volt a sok közül, amit velem szemben véghezvitt. Nekem semmi közöm nem volt hozzá“ – állítja Mečiar.

 

A Markíza TV társtulajdonosnőjének, Volzová meggyilkolásának megrendelésével Ruskón kívül még az alvilág három másik emeberét is gyanúsítják. Robert Lališ és Pavol Rusko elutasítja a vádakat, az egykori igazgató elmondása szerint az egész egy kitaláció.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!