A közlekedési minisztérium kiírta az R2-es gyorsforgalmi út megépítésére vonatkozó tendert, amelynek elbírálásánál már nem az ár lesz az egyetlen döntő tényező, hanem százalékos súlyozással további három faktort is figyelembe fognak venni.

 

Az áron kívül tehát az építésben részt vevő szakértői csapat minősége, az út működtetésének költségei illetve a környezetvédelmi tényező. Ez a felállás az R2-es Krivány és Vámosfalva (Mýtna) közti szakaszára vonatkozik.

 

A minisztérium szerint a Nemzeti Autópálya Ügynökség által kiírt feltételek az európai országok tapasztalatai alapján születtek meg. Ilyen rendszerben döntenek már az unió több országában is, az Európai Bizottság is előnyben részesíti.

 

 hirdetes_810x300  

A 9,1 kilométeres gyorsforgalmi útszakasz cca. 234,08 millió euróba kerül (a tényleges ár ugya a tender lezajlása után lesz ismeretes). Amennyiben a már megversenyezetett Vámosfalva – Lónybánya szakaszt is megépül, az autósok egy 40 kilométeres összefüggő gyorsforgalmi szakaszon közlekedhetnek Zólyomtól Losonc utánig.

 


Teraz.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!