In memoriam díszpolgári címet adományozott Zsolna városa a februárban meggyilkolt Ján Kuciak oknyomozó újságírónak, aki a Zsolnához közeli Trencsénselmecről (Štiavnik) származott.

 

Kuciak díszpolgárrá avatását a városi képviselőtestület kezdeményezte azokért az értékekért, amelyeket Ján Kuciak képviselt, hiszen igazságban élt és személyes példájával reményt adott az embereknek arra, hogy Szlovákiában tisztességesen és erkölcsösen is lehet élni.

 

A város szóvivőjének elmondása szerint a kitüntetést Patrik Groma polgármester-helyettes adta át Ján Kuciak szüleinek. Ennek az eseménynek az alkalmából a város vezetése koszorút helyezett és gyertyát gyújtott Ján Kuciak sírjánál.

 

„Ha megengedjük, hogy az emberek azért haljanak meg, mert nagy igazságot keresnek, akkor előbb vagy utóbb egészen apró dolgok miatt is meg fognak halni. Szlovákia nem válhat az igazságot kereső polgárok vágóhídjává. Zsolna városa ezzel a Ján Kuciaknak és Martina Kušnírovának in memoriam adományozott díszpolgári címmel mindenkinek a tudtára adja, hogy az ilyen bűntetteknek a mi közösségünkben nincs helyük. Kérem, ne csukják be a szemüket, mert a szomszédaink dolgai a mi dolgaink is. Emberek, maradjanak a mi oldalunkon”

 

  hirdetes_300x300   

– tette hozzá Patrik Groma.

 

Webnoviny.sk

Nyitókép: SITA/Milo Fabian

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!