Andrej Kiska államfő, aki a jövő évi államfőválasztáson már nem indul harcba a legfőbb közjogi méltósági posztért, inkább a közéletben szeretné magát elkötelezni. A Pohoda fesztiválon többek között arról is beszélt, hogy miként látja a jövőjét a politikában.

 

Át kell venni a hatalmat, a politikába pedig rendes és tisztességes embereket kell bejuttatni“ – jelentette ki egy jelentős tapsvihar közepette a jelenlegi államfő. Elmondása szerint az országot ki kell húzni abból az erkölcsi krízisből, amiben jelenleg van. „Meg kell változtatnunk Szlovákia politikai térképét“ – apellált.

 

Arra a kérdésre, hogy mit fog azért tenni, hogy megnyerje a parlamenti választásokat, így felelt: „Minden tőlem telhetőt“.

 

 hirdetes_400x285  

Jelenleg nagyon sok párbeszédet folytatok azokkal a politikai pártokkal, amelyeknek osztom az értékrendjét, továbbá azokkal az emberekkel is, akikről azt gondolom, hogy helyük lenne a politikában“ – mondta Kiska.

 

Kiska beismerte, hogy Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová halála után változások állta be. „Van egy miniszterelnökünk, aki jobban kommunikál, mint az, aki távozott, de a történtek továbbra is megválaszolatlanok maradtak“ – tette hozzá.

 

„Amennyiben az emberek bíznak bennem, akkor nem okozhatok nekik csalódást“ – mondta a köztársasági elnök, majd hozzátette, hogy igyekezni fog az országot kihúzni a mostani krízisből.

 

A közelgő államfőválasztáson Kiska szerint jó jelöltek indulnak. Külön kiemelte Robert Mistríket, Zuzana Čaputovát, František Mikloškot és Marián Čaučíkot is, aki egyelőre még nem jelentette be az indulását.

 

HNonline.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!