Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke meghívta az oroszországi világbajnokság jövő vasárnapi döntőjére azokat a thaiföldi gyermekfutballistákat, akik június 23-án egy barlangba rekedtek, és mentésük jelenleg is tart.

 

Infantino a thaiföldi szövetségnek küldött nyílt levélben hívta meg a gyerekeket, az edzőjüket – aki szintén a barlangban rekedt -, valamint a hozzátartozókat. A FIFA elnöke bízik benne, hogy mindenkit sikerül kimenteni, és valamennyien tudják vállalni az utazást, amelynek minden költségét a nemzetközi szövetség állja.

 

A thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági futballcsapat első négy tagját vasárnap sikeresen kimentették.

 

 hirdetes_810x300  

Egészségi állapotukról egyelőre nem tudni részleteket.

 

A 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 esztendős edzőjükből álló csoport június 23-a óta raboskodik a monszuneső miatt elárasztott barlang fogságában. A búvárok segítségével végrehajtandó, sok veszéllyel járó mentőakciót vasárnap kezdték meg 90 búvár – 50 külföldi és 40 thaiföldi – részvételével. Erről bővebben itt írtunk:

 

Breaking! Néhány fiút már sikerült kihozni a thaiföldi barlangból

 

MTI/Körkép.sk

Nyitókép: signaing.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!