Kanyarójárvány miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki a Nagymihályi járásban délután 15:00-kor. A válságstáb mai ülése után sajtótájékoztatón jelentette be a döntést Jana Ciberová, a Nagymihályi Járási Hivatal vezetője.

 

A válságstáb leghamarabb szerdán reggel ülésezik, azon az egyeztetésen Ján Mikas főhigiénikus is jelen lesz.

 

Ciberová elmondta, a rendkívüli állapot bevezetésére azért volt szükség, mert jelentős mértékben nőtt a kanyarós megbetegedések száma a hétvégén.

 

 hirdetes_810x300  

A Közegészségügyi Hivatal adatai szerint a Nagymihályi és a Szobránci járásban 161 kanyarós esetet tartanak nyilván, közülük 68-at erősített már meg a laborvizsgálat.

 

Štefan Zamba, a nagymihályi kórház fertőző osztályának főorvosa a sajtónak elmondta, hogy 29 személy szorul jelenleg kórházi ápolásra.

 

„A múlt hétvégétől a betegek száma robbanásszerűen megnőtt az osztályunkon”

 

fogalmazott. Az összes kezelt vagy kórházi ápolás céljából bent tartott beteg száma 140. Túlnyomó részük 18 év alatti gyerek.

 

„Nagyjából a 85 százalékuk. Eddig a pillanatig a betegek fele három évnél fiatalabb”

 

Mivel a nemrég kórházi alkalmazottak is megfertőződtek, a kórház összes dolgozóját elővigyázatosságból beoltották kanyaró ellen. A fertőző osztályon a betegek nagy száma probléma adódott a kapacitással, ezért több beteget Kassára és Eperjesre szállítanak. Szigorú látogatási tilalom van érvényben a nagymihályi kórház egész területén.

 

Teraz.sk

Nyitókép: dnes24.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!