A Via Nova, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), a FIDELITAS, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), a Minta Ifjúsági Szervezet, a KMKSZ Ifjúsági Szervezet és a VMSZ Ifjúsági fórum közös közleményben reagáltak Beke István és Szőcs Zoltán elítélése kapcsán.

 

A Kárpát-medence szerte működő magyar ifjúsági szervezetek vezetői megrendüléssel, értetlenül állunk a Beke Istvánra és Szőcs Zoltánra jogtipró módon kirótt 5 év börtönbüntetés előtt – olvasható a közleményben.

 

Megdöbbentő, hogy a székely terroristaperként elhíresült koncepciós eljárás után másodfokon, koholt vádakkal több évre elzárják a családjuktól, barátaiktól, közösségüktől nemzettársainkat, főképp, mikor alapfokon már felmentették őket. Ezzel a bírósági döntéssel a múlt század legsötétebb, legkeményebb kommunista időszakának hangulatát idézik, ami egy modern jogállamban nem történhetne meg.

 

Ahogy a közleményben fogalmaznak, az ifjúsági szervezeteknek „meggyőződésük, hogy az ítélet hátterében a magyar közösség megfélemlítése és a már amúgy is létező magyarellenesség felszítása állhat.”

  hirdetes_300x300   

 

Kérjük a Kárpát-medence magyarságát, hogy kövesse figyelemmel székely testvéreink sorsát és ne nézze szótlanul a magyarellenes jogtiprást. Bátorítjuk erdélyi nemzettársainkat, hogy éljenek a törvény által biztosított lehetőségeikkel és aktívan vegyenek részt a Beke és Szőcs kiszabadításáért szervezett megmozdulásokon, így a július 12-én az erdélyi magyar pártok által közösen szervezett tüntetésen is, Kézdivásárhelyen.

 

A közlemény megfogalmazói továbbá felkérték a Kárpát-medence összes magyar politikai és egyházi szereplőjét, hogy a kérdést tartsa napirenden, az EP-képviselőket pedig, hogy minden lehetséges csatornán tájékoztassák a nagyvilágot erről az európai- és románjogot csúfoló ítéletről.

 

Nem engedhetünk a magyarellenes megfélemlítésnek!

Ma Beke István és Szőcs Zoltán, holnap mi.

 

Körkép.sk/Via Nova-sajtóhír

Nyitókép: Via Nova

 

A témában megjelent korábbi írásaink:

 

Székelyföldi terrorvád: A “politikai foglyok” szabadon bocsátását követelték Kézdivásárhelyen

 

Székelyföldi terrorvád: Jogerősen ötévi letöltendő börtönbüntetésre ítélték Beke Istvánékat

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!