Idegen kultúrájú népesség bevándoroltatása helyett az EU ösztönözze az európai népesség demográfiai katasztrófájának elkerülését célzó nemzeti politikákat – szorgalmazta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Varsóban, a közép- és a kelet-európai országok parlamenti csúcstalálkozóján.

 

Az értekezleten Kövér László a fenntartható fejlődés témájában szólalt fel. A demográfiai és a munkaerő-piaci fenntarthatóság kapcsán rámutatott: a munkaerő-piaci gondokkal küzdő nyugat-európai országok 1990 óta több mint 25 millió szakképzett embert vontak ki Kelet-Közép-Európából, és 2050-ig ez a szám a becslések szerint további 20 millióval növekszik.

 

Javasolta: a térség országai közösen kérjenek az Európai Uniótól pénzügyi kompenzációt a kivándorolt munkaerő képzési költségeihez. Emellett vegyék rá az EU-t, hogy ösztönözze „az idegen kultúrájú népesség tömeges bevándoroltatása helyett az őshonos európai népesség demográfiai katasztrófájának elkerülését célzó, összehangolható nemzeti politikákat „.

 

 hirdetes_810x300  

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!