Internetes csalók bizalmas üzeneteket küldenek a Booking ügyfeleinek a foglalások részleteivel kapcsolatban és előlegként kérik a lakásfoglalás összegét.

 

A személyes adatokat nem a Booking rendszeréből lopták el, hanem az egyes hotelektől.

 

Az esetről a DenníkN számol be. A leírt példa szerint Juraj hónapokkal ezelőtt családi kirándulást szervezett Malorkára. Megvette a repülőjegyeket, és külön szállást is foglalt a legismertebb foglalási portálon, a Booking.com-on keresztül. A Booking rögtön igazolta is a foglalást sms üzenettel.

 

 hirdetes_810x300  

Pár nappal később, elutazás előtt a portál újra jelentkezett, de az üzenetben már a malorkai hotel volt aláírva. Juraj eredetileg csak a helyszínen akart fizetni a szállásért, de a hotel a nagy érdeklődésre való tekintettel inkább előre kérte a pénzt.

A csalók minden részletet ismertek

 

Rövid üzenetváltást követően Juraj kifizette a 3276 eurós hotelszámlát, majd nem sokkal később a kollégája is jelezte, hogy tőle is előre kéri a hotel a pénzt.

 

Akkor jöttek rá, hogy egy csalóval leveleztek, nem pedig a hotellal – míg Jurajtól egy olasz bankszámlára kérték a pénzt, addig kollégájától lengyel bankszámlaszámra.

 

Az eset részletei a DenníkN cikkében olvashatók.

 

Körkép.sk/DenníkN

Nyitókép: DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!