Tettüket más turisták jelentették a rendőrségnek, akik a múzeumlátogatás során észrevették, hogy a két magyar megpróbálja az ellopott téglákat begyömöszölni a táskájukba.

 

A két magyar turista a Lengyelországban található auschwitzi koncentrációs tábor temetőjének tégláiból próbált eltulajdonítani néhányat. A rendőrség elfogta őket és 346 eurós büntetést szabott ki rájuk.

 

A tettesek egy 30 éves nő és egy 36 éves férfi, akiket az őket lefülelő turisták jelentettek a rendőrségnek, amint a birkenaui múzeumban észrevették, hogy a magyar pár lopott téglákat próbál a táskába dugni.

 

 hirdetes_810x300  

Az esetről beszámoló német sajtó szerint a turisták azzal védekeztek, hogy a téglákat szuvenírként szerették volna elvinni és nem tudatosították tettük következményeit.

 

A lengyel rendőrség területi osztályának szóvivője, Mateusz Drwal szerint a pár ellen kulturális emlék eltulajdonításának vádjával indult eljárás. Mindketten egy éves feltételes szabadságvesztést kaptak, és 1500 zloty (mintegy 350 euró) büntetést szabtak ki rájuk.

 

Az Auschwitz-Birkenau koncentrációs tábor a holokauszt egyik szimbóluma, ahol 6 millió zsidót öltek meg a második világháborúban. A helyet 1979-ben UNESCO örökség alá sorolták és évente mintegy egy millió turista látogatja.

 

Nyitókép és forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!