Az amerikai védelmi minisztérium ismét felajánlotta az ukrán hadsereg számára, hogy kiképzésben részesíti katonáit, felszerelést nyújt nekik és további haditechnikát ajánl fel 200 millió dollár értékben.

 

A pénz „az ukrán hadsereg számára lett felajánlva, több szempont figyelembevételével“. Ilyen a katonai irányítás, s biztonságos kommunikáció és az egészségügyi ellátás. Hogy Ukrajna mikor kapja meg a katonai segítséget és az összeget, később kerül pontosításra.

 

Az amerikai katonai segítség akkor érkezik, amikor az ukrán kormány a NATO-val való hatékonyabb együttműködésre törekszik saját hadserege számára.

 

 hirdetes_810x300  

Az USA és Oroszország különböző vélemények van az ukrajnai konfliktust illetően, mely Viktor Janukovyč oroszbarát ukrán elnök megdöntésével kezdődött és a Krím-félsziget 2014-es orosz elfoglalásával folytatódott.

 

A Fehér Ház pénteken arról tájékoztatott, hogy Donald Trump amerikai elnök nem támogatja Putyin javaslatát, hogy Kelet-Ukrajnában népszavazást tartsanak Donbaszban. Az USA európai szövetségesei nagy valószínűséggel szintén nem támogatnának egy ilyen referendumot.

 

webnoviny.sk/Körkép.sk

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!