A poprádi Albánia Travel utazási iroda kedden (júl. 24-én) az esi órákban csődöt jelentett és ezzel be is fejezte tevékenységét, mint utazási iroda. Nyolcvannégy szlovákiai turista várta Tiranában (Albánia fővárosa), hogy felszállhasson a hazafele tartó gépre,  ugyanekkor 84-en várták Poprádon, hogy gépre szállva Albániában töltsék a szabadságukat.

 

A cég az Uniqa biztosítóval kötött szerződést, többek között épp az ilyen esetekre.

 

„Még ha az utazási iroda csődjét egyelőre bírósági határoz nem erősítette meg, tekintve az említett körülményeket az Uniqa azonnal felvette a kapcsolatot az utazási irodával, és kedd estétől aktívan részt vesz az Albániában tartózkodó kliensek hazajuttatásában”

 

Mivel az utazási irodával szerződött légitársaság a kifizetetlen követelés miatt lemondta az utolsó tervezett repülőutat Albániából, az ott rekedt turistákat a biztosítótársaság kezeskedése mellett helyben arra az estére elszállásolták, szerdán, de legkésőbb csütörtökön pedig megpróbálnak számukra egy pórjáratot intézni.

 hirdetes_810x300  

 

A TASR hírügynökség információi szerint az Albániában rekedt turistákat három kormánygép fogja hazahozni a belügyminisztérium felajánlása alapján. A gépek ma este 18:00-kor indulnak útnak, és valószínűleg este 22:00 körül landolnak majd a poprádi reptéren.

 

Teraz.sk

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!