Vérdíjat tűzött ki Kolumbiában a leghatalmasabb bűnszervezet egy kábítószer-felderítő kutya fejére, miután az eb kiszimatolta a banda 5 tonna kokainját, amivel tetemes veszteséget okozott a drogcsempészeknek – adta hírül az El Tiempo című kolumbiai napilap csütörtöki száma.

A kolumbiai rendőrség kábítószer-ellenes osztályának tagjaként dolgozó Sombra (Árnyék) nevű szuka, aki rekordmennyiségű kábítószert szagolt ki eddigi pályafutása során, a fenyegetés hatására a Bogotában lévő nemzetközi repülőtéren folytatja tovább a munkát – írta a BBC News. A repülőtér biztonságosabb terep számára, mivel a bűnszervezet közvetlen befolyása alá tartozó területeken kívül esik, ugyanakkor a kábítószer-ellenes egység nem kockáztat: Sombrát a szokásos társán kívül még több másik rendőr is kísérni fogja munka közben.

 

Korábban kikötővárosokban dolgozott a hatéves, tehát már „felnőttnek” számító kutya, köztük Turbóban, ahonnan több tonnányi kokaint csempésznek motorcsónakokkal és esetenként tengeralattjáróval Közép-Amerikán és Mexikón át az Egyesült Államokba. Utóbbi városban Sombra 5,3 tonnányi kokaint szagolt ki, máshol a közelmúltban pedig újabb 4 tonnányi, autóba rejtett kábítószert füleltek le a hatóságok a segítségével.

 

A 200 millió pezós vérdíj azt jelzi megfigyelők szerint, hogy a kutya által okozott anyagi veszteség rendkívül rosszul érintette a bandát. A szuka kölyökkora óta van a rendőrség kábítószer-ellenes osztályánál és eddig 245 gyanúsított letartóztatásához járult hozzá remek szaglásával.

 hirdetes_300x300  

 

 

BBC

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!