A szlovákiai és a magyarországi Komárom között felépülő hidat propagációs videókkal és fotódokumentációkkal szeretnék feledhetetlenné tenni a következő nemzedék számára, ezért a Szlovák Útkezelő Vállalat (SCC) egy versenyt írt ki, hogy megtalálja a megfelelő szolgáltatót.

 

A videó elkészítőjének egy drón segítségével tíz videót kell elkészítenie, és az összes videónak legalább egypercesnek kell lennie. A megrendelést a zsérei (Žirany) Segal vállalat nyerte el, ugyanis a három versenyben lévő cég közül ők kínálták a legalacsonyabb árat. A Szlovák Útkezelő Vállalat így másfél év alatt 58 200 eurót fog kifizetni az összesen tízperces videóért.

 

A másik két vállalat által kínált összegeket nem sikerült kideríteni, de ami eleve gyanút ébreszt, az maguknak a vállalatoknak a kiválasztása. A párkányi Ecostav családi házak építésével, míg a Geodeticca földméréssel és kartográfiával foglalkozik. A három cég közül csupán a Segal vállalat az, amelyik drónnal készített légi fotók és videók készítéséről ismert, vagyis a három cég közül csupán ők foglalkoznak azzal, amire a Szlovák Útkezelő Vállalatnak szüksége van.

 

 hirdetes_810x300  

A további érdekességek közé az az összeg tartozik, amivel a Segal vállalatnak sikerült győzedelmeskednie. A szakemberek szerint ezt a munkát körülbelül ötször alacsonyabb árért, mintegy 10–20 ezer euróért el lehetne végezni.

 

Jan Goldšmíd a csehországi František Dron vállalattól azt állítja, hogy a Szlovák Útkezelő Vállalat a 60 ezer euróból az összes technikát megvásárolhatta volna úgy, hogy maradt volna még 50 ezer eurója egyéb kiadásokra.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: SSC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!