Az idei turistaszezon lezárultával nagy változás várható Olaszországban. Az olasz kulturális intézmények már nem lesznek ingyen látogathatók minden hó első vasárnapján, ahogy eddig. A 2014 óta működő programnak az új kormány kultuszminisztere, Alberto Bonisoli vet véget. A változtatást elég ellentmondásosan ítélik Olaszországban.

 

Miláno polgármestere, Giuseppe Sala például az önkormányzat hatáskörébe tartozó múzeumok látogatását továbbra is ingyenessé teszi minden hó első vasárnapján.

 

A módosítás ellenzői szerint 2014 óta tízmillió ember látogathatta meg ingyenesen a kulturális intézményeket, a legtöbbüknek az volt az első alkalom. Matteo Renzi korábbi miniszterelnök szerint a jelenlegi kormány buldózerrel rombolja az olasz kultúrát.

 

 hirdetes_300x300  

Szó mi szó, Olaszország nem épp a legolcsóbb üdülőhely, és ezen a kedvezmények eltörlése nem fog segíteni. Mindazonáltal, a szezon végéig még kitart a program, utána pedig az állami hivatalok az intézmények fenntartóira bízza a további lépéseket. Szóval, egyedileg eldönthetik, milyen kedvezményekkel csábítják magukhoz a turistákat.

 

eTrend.sk

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!