Kedden Belgrádban lépett pályára a Spartak Nagyszombat a BL 3. selejtezőkörében. Az 1:1-es döntetlenen túl lehetséges, hogy büntetést is kaphat a nagyszombati klub, miután szurkolói „Koszovó Szerbia” rigmussal vonták magukra a figyelmet.

 

A belgrádi stadionban nem meglepő, ha felhangzik ez a rigmus, azonban az, hogy szlovák szurkolók skandálják, már nem mindennapos. A nagyszombatiak válaszul tapsot kaptak a 37 ezer belgrádi nézőtől, valamint a mérkőzés után az egyik szerb riporter is köszönetet mondott nekik, amiért „kifejezték támogatásukat a szerb nemzet felé”.

 

Ugyanez a riporter azonban azt is megjegyezte, hogy az UEFA ugyanezen szlogenért büntetett már korábban, volt hogy zártkapus mérkőzést tarthattak csak.

 

 hirdetes_300x300  

Radoslav Látal, a nagyszombatiak edzője nem látta borúsan a történteket.

 

„Nem tudom, milyenek ott az előírások, nem tudom, mi fog történni ekörül. Talán nem lesz nagy gond és remélem minden jól megy majd.”

 

nyilatkozta Látal.

 

Az UEFA szabályzata nem engedélyezi a politikai megnyilvánulásokat a mérkőzéseken. A Slavia Praha esetében például nem engedélyezte, hogy egy perces néma csenddel emlékezzenek a játékosok a hétvégén Afganisztánban elhunyt három cseh katonára.

 

Szlovákia egyébként azon országok között van, akik nem ismerik el Koszovót önálló államként.

 

sme.sk, Körkép.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!