Szerda délután 17 órától Puhó (Púchov) ellenfeleként lép pályára a DAC a Slovnaft Cupban. A Fortuna Ligában eddig hibátlan, az Európa ligától pedig már elbúcsúzó dunaszerdahelyiek most már két fronton támadhatnak a jövő évi európai kupaszereplésért.

 

Rekordmennyiségű klub részvételével zajlik a szlovák kupa 50. évfolyama. A 236 bejelentkezett klub közül a Fortuna Liga és a másodosztály csapata csak a most, a második körben csatlakoznak be a versengésbe.

 

A sorsolás során a DAC a III. ligában szereplő Puhó csapatát kapta ellenfeléül.

 

 hirdetes_300x300  

A puhóiak a 2001/02-es szezonban a bajnokságban és a kupában is a második helyen végeztek, egy évvel később pedig sikerült elhódítaniuk a Szlovák Kupát. 2001-ben, 2002-ben és 2003-ban is elindulhattak a mai Európa-liga elődjének számító UEFA-kupában, ahol például a német Freiburggal, a francia Girondins Bordeaux gárdájával és az FC Barcelonával is összemérhették erejüket.

 

A Puhót az az Eduard Pagáč irányítja, aki a múltban az élvonalbeli Szenice kispadján is tevékenykedett. Keretükben több, elsőligás tapasztalattal rendelkező labdarúgó is megtalálható, mint például Matej Kosorin, Juraj Pilát vagy Michal Vanák.

 

Tomáš Huk szerint nem szabad alábecsülni a puhúiakat.

 

„ne becsüljük alá az ellenfelet, hiszen évről évre látunk meglepetéseket, amikor az élvonalbeli klubok kiesnek az alacsonyabb osztályban szereplő csapatokkal. Az első sípszótól játszanunk kell a saját játékunkat, gólokra törekedni és minél előbb eldönteni a mérkőzést, hogy megtörjük a hazaiak lendületét.”

 

A Slovnaft Cup versenykiírása szerint egészen a negyeddöntőkig csak egy meccsen dől el a továbbjutás. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnal büntetőpárbaj következik.

 

Szurkolói információ

 

A hazai klub értesíti a szurkolókat, hogy a stadion kapui másfél órával a találkozó kezdete előtt, 15:30-kor nyitnak. A DAC szurkolói számára egy önálló, elkülönített bejáratú szektor lesz fenntartva. A parkolás a stadion közvetlen szomszédságában lehetséges.

 

A mérkőzésre szóló belépőjegy ára 3 euró. A 15 éven alattiaknak, a súlyos egészségkárosultaknak és a nyugdíjasoknak a belépés ingyenes.

 

A mérkőzés élőben követhető a DAC hivatalos YouTube-csatornáján.

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!