A Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokság utolsó medencés versenynapján kilenc finálét rendeztek, amelyből hatban is szoríthattunk magyar sportolóknak. Verrasztó Dávid 400 vegyesen megvédte címét, Késely Ajna 400 gyorson ezüst-, Burián Katalin 200 háton bronzérmet szerzett. Milák Kristóf 100 pillangón 4. lett, ugyanitt Cseh László a 8. helyen végzett, a férfi 4×100-as vegyesváltó az ötödik a női a 8. helyen zárt – számolt be nemzetisport.hu.

 

A magyar küldöttség három érmet szerzett ma délután, az Eb alatt összesen kilencet (4 arany, 3 ezüst, 2 bronz), amivel az éremtábla 4. helyén zárt.

 


 

A nyílt vízi úszó Európa-bajnokság 10 km-es versenyében Rasovszky Kristóf a második helyen csapott a célba, bár a magyar csapat óvást nyújtott be, mivel egyszerre csapott célba Ferry Weertman és Rasovszky Kristóf, a célfotó alapján a holland olimpiai bajnokot hirdették ki győztesnek.

 hirdetes_810x300  

 

A nyílt vízi szakág szabályrendszere rögzíti, hogy a helyezéseket mindig, minden esetben el kell dönteni, ám mert a tavalyi világbajnokságon a női 10 kilométeren két bronzot, két évvel ezelőtt pedig az Eb-n szintén a női 10 kilométeren két aranyat adtak ki, a magyar csapat óvott, kérelmében az szerepel, hogy az előző két alkalomhoz hasonlóan ezúttal is két ugyanolyan színű érmet, jelesül aranyat adjanak ki.

 

Rasovszky ettől függetlenül nem érezte magát csalódottnak:

 

„Nem vagyok elkeseredve, mert sikerült két nap alatt két érmet nyernem, ami szerintem elég jó. Célfotóval kikapni az olimpiai és világbajnoktól olyan dolog, ami miatt nem igazán kell bánatosnak lenni, pláne úgy, hogy én úsztam 5 km-t tegnap, ő meg nem. A verseny úgy alakult, ahogy terveztem, az eleje kicsit lassú volt, ami kedvezett Ferrynek, ezért úgy gondoltam, féltáv után kissé megrántom. Ez be is jött valamennyire, de ettől még jött a végén, ahogy szokott, én is beleadtam mindent, amit csak tudtam, így jött ki a vége – még egyszer: egyáltalán nem érzem, hogy nagyon idegesnek kellene most lenne.”

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG, GLASGOW
FÉRFI 10 KM:
1. Ferry Weertman (holland) 1:49:28.2
2. Rasovszky Kristóf 1:49.28.2
3. Rob Muffels (német) 1:49:33.7

 

nemzetisport.hu

Nyitókép: blikk.hu

Megosztás:
Címkék: EB Glasgow úszás

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!