Pavol Šafranko, a DAC korábbi közönségkedvence egyéves kölcsönszerződést írt alá a skód másodosztálybeli Dundee Uniteddel. 

 

A 23 éves Šafranko tavaly nyáron szerződött át a dán Aalborg BK-hoz Dunaszerdahelyről. Ugyanekkor távozott onnan László Csaba is, majd novemberben a skót Dundee-hoz igazolt. A székely edző úgy nyilatkozott Šafrankoról, hogy „Nem Messi és nem Maradona, de tökéletes a skót futballhoz”.

 

Egyébként közel sem biztos, hogy László Csaba fogja edzeni Šafrankot, ugyanis skót lapértesülések szerint igencsak kifelé áll a szénája a székely szakembernek a klubtól.

 

 hirdetes_300x300  

Csapata a harmadik helyen végzett a bajnokságban, így bejutott az élvonalért rendezett rájátszásba, ám ott az elődöntőben búcsúzott. A csapat leszerepelt a nyári Ligakupában: a Dundee United négy meccséből hármat elvesztve – kettőt tizenegyesekkel – simán kiesett a csoportkörből, majd az első bajnoki fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget a Dunfermline Athletictől.

 

A skót sajtó már tudni véli, hogy László Csabának legfeljebb három meccsnyi haladéka van, hogy javuló tendenciát mutasson a csapattal. A nyár elején egyébként teljes szabad kezet kapott a szakember a klub vezetőitől: elküldött 14 játékost, valamint a komplett orvosi stábtól és a kapusedzőtől is megvált.

 

sme.sk, nemzetisport.hu, Körkép.sk

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!