A gulyás- és a grillszezon a nyári hónapokban éli a virágkorát. Most pedig az is kiderül, hogy melyek azok az országok, ahol olcsón megússzuk a gulyásfőzést, és melyek azok az országok, ahol mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha grillezni szeretnénk.

 

Összuniós összehasonlításban tavaly Luxemburgban volt a legmagasabb a hús ára. Az EU-s átlaghoz képest 40%-kal volt drágább. A luxemburgiaknál drágábbért már csak a norvégoknál, az izlandiaknál és a svájciaknál vehettünk húst, ám ezek az országok nem tartoznak az EU-ba.

 

Az északi szomszédunk, Lengyelország azonban a ranglista ellenkező végén végzett, ami azt jelenti, hogy tavaly az EU-n belül Lengyelországban volt a legolcsóbb a hús. Az összeurópai átlaggal összehasonlítva a lengyeleknél 43%-kal volt olcsóbb a hús.

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákiában olcsóbban lehetett húst vásárolni, mint Csehországban, de drágábban, mint Magyarországon. Mindez azokból az adatokból derült ki, amit az Eurostat hozott nyilvánosságra. A lengyeleknél alacsonyabb húsárakkal már csak az albánok rendelkeztek, ám Albánia nem tagja az EU-nak.

 

 

Aktuality.sk

Nyitókép: superclovek.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!