Martin Kučerának hívják, cseh kamionsofőr, és a múlt héten épp a hídon haladt át kamionjával Genovában, amikor az lezuhant. Túlélte, három bordája törött el, és ma állt először a média képviselői elé. Mint elmondta, mielőbb szeretne visszaülni a kamionba és sofőrködni.

 

Kučera a kórházból való kiengedése után tartott sajtótájékoztatót. Mint elmondta, életében először ment át a hídon, amikor a szerencsétlenség történt.

 

1995 óta kamionsofőr. Volt már balesete Olaszországban, de elmondása szerint az nem függött össze a vezetéssel. „Magasabb erők okozták“, fogalmazott.

 

 hirdetes_400x285  
Túlélte, három bordája törött el, és ma állt először a média képviselői elé. Kép: lidovky.cz

 

Mint elmondta, egy sor szerencsés véletlen összjátékát látja abban, hogy túlélte a szörnyű zuhanást. Egyrészt be volt kötve, a legújabb kamionja volt, és a kocsival a hátsó részére esett.

 

„Rengeteg apró dolog állt össze, nem egy konkrét dolognak köszönhetem csak, hogy túléltem. Szerencsém volt,”

 

mondta.

 

Ennyi maradt a kamionjából. Kép: lidovky.cz

 

Augusztus 14-ét mindenesetre az újjászületésének dátumaként értékeli. Ettől a naptól kezdve felhagyott a dohányzással.

 

A hídon életében először haladt épp át.

 

„Eddig mindig letértem feljebb Alexandria felé, és utána az A7-re, de a navigációm ezúttal más irányba vitt. Mondom, legalább megnézem Genovát, a kikötőt, a repteret,” mondta. Genova előtt megállt pihenni egy órát. „Ha csak az előírt 45 perces biztonsági pihenőt tartom be, akkor simán átmegyek,”

 

tette hozzá.

 

A kamion benne a cseh sofőrrel egy hete kedden zuhant le 45 méteres magasságból a Morandi hídról a zsúfolt autópályán Észak-Olaszországban azután, hogy a híd egy része leomlott. A szerencsétlenségben 43 ember vesztette életét. A cseh sofőrt kedden engedték ki a genovai kórházból. Este mentőkocsi hozta Prágába, ahol további vizsgálatokon esett át.

 

Martin Kučera a szerencsések közé tartozik. Kép: lidovky.cz

 

A szerencsétlenséget a hatóságok azóta is vizsgálják. A tragédia óriási felháborodást váltott ki az olaszok körében, elsősorban a kormányt, a hivatalokat és a sztrádaüzemeltető vállalatot „vették elő.“ Az Autostrade per l’Italia képviselői azonban mindenfajta felelősséget elutasítanak, a kormány azonban már megkezdte azt a folyamatot, melynek végén elveszítheti koncesszióját.

 

Az olasz kormány a tragédia után az egész országban felülvizsgálja a középületek állapotát. Beleértve az autópályákat, hidakat, de a kormányzati épületeket, közintézményeket, iskolákat is.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!