Frissítve: aug. 23, 11:55 A rimaszécsi Vavrek István váltja az államtitkárrá kinevezett Pfundtner Editet a Most-Híd parlamenti frakciójában.

 

Vavrek a kétezer fős, 70 százalékban romák lakta Rimaszécsből érkezik, saját elmondása szerint romaügyi szakértő. 2015-től rövid ideig a falu polgármestere is volt, majd lemondott tisztségéről és Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztosnál vállalt munkát a Kormányhivatalban.

 

Vavrek 3576 eurós havi fizetésre, számítógépre, képviselői irodára és fizetett asszisztensre (havi fizetése hozzávetőlegesen 2 ezer euró) is számíthat.

 

 hirdetes_810x300  

Pfundtner Edit a lemondott Mária Kolíková helyére érkezik az Igazságügyi minisztérium államtitkári székébe. Kolíková lemondását ma hagyta jóvá a kormány.

 

Kolíková a Gál Gáborral való összeegyeztethetetlen együttműködésre hivatkozva saját maga nyújtotta be lemondását.

 

Lucia Žitňanská (Most-Híd), aki Kolíkovát a minisztériumba szakértőként hozta magával, a váltással kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy megérti a lemondott államtitkár döntését.

 

„Ján Kuciak meggyilkolása óta láthatjuk, hogy milyen nehéz egyedül harcolni a jobb igazságszolgáltatásért ebben az országban. Ha nem volt azonos hullámhosszon (szerk. megj.Gál Gábor) miniszterrerrel, akkor teljesen megértem a döntését“,

 

mondta a DenníkN-nek.

 

Körkép.sk/DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!