Vonatjegyvásárlás a vonatállomásról három perccel az indulás előtt? A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) új alkalmazásával ez is lehetséges lesz. Az egyelőre tesztüzemmódban elindított alkalmazást a vállalat a nyilvánosság számára az ősz folyamán szeretné bemutatni.

 

Az új alkalmazást jelenleg 500 felhasználó teszteli. Az alkalmazás működőképessé tétele, valamint a tesztüzemmód kialakítása több mint 410 ezer euróba került. A ZSSK azt azonban nem árulta el, hogy az egész alkalmazás kifejlesztése mennyit kóstált.

 

A ZSSK „Vonattal megyünk“ (Ideme valkom) elnevezéssel illetett alkalmazása kezdetben csupán azoknak lesz elérhető, akik Android operációs rendszert használnak.

 

 hirdetes_300x300  

Az alkalmazás nagyon egyszerűen működik. A főoldal megnyitása után megjelenik az „összeköttetések“ lehetőség kiválasztása, majd meg kell adni a kiinduló- és végállomást. Ezután már csak elég kikeresni a naptárban a konkrét dátumot, valamint az indulás időpontját.

 

Az útvonal megválasztása után a felhasználónak meg kell adnia a nevét és az életkorát. Ezt a lépést abban az esetben ki lehet hagyni, ha az illető saját profilt létesít az alkalmazáson belül. A profil ugyanis a lehetséges kedvezményekkel együtt a fentebb említett információkat is elmenti.

 

A gyors- és az IC vonat kiválasztása során az első osztályt és a konkrét helyet is kiválaszthatjuk. A Visa és a Mastercard kártyákkal történő fizetésre 15 perc áll a rendelkezésre.

 

Sme.sk

Nyitókép: : SME/Gabriel Kuchta

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!