Ferenc pápa írországi látogatásának utolsó napján kijelentette, hogy a homoszexuális gyerekkel rendelkező szülőknek nem szabadna elítélniük és ignorálniuk a gyermeküket a szexuális orientáltságuk miatt.

 

Ehelyett a szülőknek inkább imádkozniuk és beszélgetniük kellene a gyermekeikkel, hogy megértsék őket.

 

Az Írországban megrendezésre kerülő Családok Világtalálkozójának befejezése után a Szentatya azt mondta az újságíróknak: „Mindig is léteztek homoszexuálisok és homoszexuális hajlamú emberek“.

 

 hirdetes_810x300  

Ferenc pápától azt kérdezték az újságírók, hogy mit mondana egy olyan apának, akinek a gyermeke éppen most vallotta be azt, hogy homoszexuális. Ferenc pápa először imádságot ajánlana.

 

„Ne ítéljétek el a gyermeket. Beszélgessetek vele. Értsétek meg, adjatok neki teret, hogy meg tudjon nyilvánulni“.

 

A pápa azt is hozzátette, hogy amennyiben a gyermeknél „aggasztó“ tulajdonságok vagy hajlamok kezdenek el jelentkezni, akkor lehetséges, hogy pszichiátriai segítségre is szükség lesz. A Szentatya elmondása szerint az teljes más, ha egy felnőtt ember ismeri be a homoszexualitását.

 

Ferenc pápa felszólította a szülőket arra, hogy ilyen helyzetben ne hallgatással reagáljanak. „Egy ilyen hajlamú gyermek elutasítása azt sugallja, hogy elégtelenül teljesítettük az apa- és anyaszerepet“.

 

A római katolikus egyház feje felhívta a figyelmet arra, hogy „Egy ilyen gyereknek is joga van a családra. Egy olyan családra, amelyik nem taszítja el“.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: AP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!