Zsolna megye kártérítést követel az államtól a felsővisnyói autópálya-alagút megépítése miatti késedelem okán. A szakasz átadásának határidejét a közlekedési minisztérium már kétszer kitolta. Mivel Zsolna megye az ország gazdaságilag legfejlettebb része, a jelentős forgalom az autópálya-átadás csúszása miatt a megyeimásod- és harmadosztályú utakra terelődik, a megye pedig már nem győzi javítani az utakat.

 

Zsolna megye ezért külön pénztranszfert követel a közlekedési minisztériumtól, Érsek Árpád (Most-Híd) tárcája azonban egyelőre állítja, nincs információja ilyen követelésről.

 

Az ügy előzménye valószínűleg az a hír, hogy Érsek Árpád kezdeményezésére a kormány a múlt héten elfogadta, hogy soron kívüli, állami költségvetésből felújítják a Szenc-Hattyúpatak-Bazin közti másodosztályú utat, ami egyébként szintén megyei hatáskörbe tartozik. A 7,2 millió eurós beruházást illető „nem szokványos eljárást” a minisztérium azzal indokolta, hogy Pozsony megye legleterheltebb útszakaszáról van szó, hiszen erre járnak a teherautók a környező logisztikai központokba.

 

 hirdetes_400x285  

Új Ipoly-híd épül a szlovák-magyar határon, Érsekék egy Szenc és Bazin közti útszakaszt is felújítanak

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!