Különös túljelentkezést tapasztaltak a brit EU-barát konzervatívok (toryk) saját pártjuk berkeiben. Annyian léptek be a Konzervatív Pártba, mint annak modern történetében eddig még soha. A tory politikusok szerint egyetlen célja van a mostani folyamatnak: felhígítani a Konzervatív Párt tagságát, hogy alulról lehessen megbuktatni Theresa May brit kormányfőt – és helyére természetesen egy Brexit-párti miniszterelnököt állítani.

 

A Business Insider közlése szerint a választókerületekben a konzervatívok párttagsága az elmúlt hetekben harminc százalékkal emelkedett. A BI szerint nem népszerűség álla  dolog hátterében, hanem a nyíltan Brexit-párti Arron Bank, aki sajtónyilatkozatában felszólította a Független Párt aktivistáit, hogy szó szerint foglalják el a Konzervatív Pártot, és távolítsák el az EU-párti politikusokat, akiket Boris Johnson féle „brexiterekkel” kell helyettesíteni.

 

Az üzenet elég széles tömegeket mozgathatott meg: Bank saját Leave (távozáspárti) kampányának 90 ezer aktivistája van, facebook-oldalának pedig 1,4 millió követője.

 

 hirdetes_810x300  

A konzervatívok között most eluralkodott a pánik, és egyesek már azt kvöetelik a pártvezetéstől, hogy szüntessék be a tagfelvételt, mert „olyanok árasztják el a pártot, akiket aligha lehet konzervatívnak nevezni”.

 

BusinessInsider.com

Nyitókép: BusinessInsider.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!