Nem messze Mianmar partjaitól egy indonéz teherszállító hajó bukkant fel, legénység és rakomány nélkül. A burmai hatóságok katonákat küldtek a hajóra.

 

A rejtélyes konténerhajó Thongwa kikötőváros környékén jelent meg. A „Sam Ratulangi PB 1600” nevet viselő teherhajót a partról először kedden éjjel pillantották meg egy falucska lakói, és értesítették a hatóságokat. Miután nem tudtak vele kapcsolatot teremteni, a katonaság vette kézbe az ügyet. Átvizsgálták az egész hajótestet, de egy árva lelket és egyetlen konténert sem találtak.

 

Most azt próbálják kitalálni, hogy hogyan kerülhetett legénység nélkül a mianmari vizekre egy ekkora hajó, és vajon mi történt vele. Az első vizsgálatok szerint a hajó működőképes állapotban van. A hajót 2001-ben bocsátották vízre, és indonéz zászló alatt hajózott. Az utolsó nyilvános bejegyzés a hajóról 2009-ből való, Taiwan partjainál szállított konténereket.

 

 hirdetes_300x300  

A conceptnewscentral.com szerint az öreg vagy használhatatlan hajókat gyakran vontatják be Banglades egyik hajótemetőjébe. A bontásuk virágzó és vegyesen megítélt üzletág arrafelé.

 

MMtimes.com

Nyitókép: MMtimes.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!