Kilencen meghaltak és több mint 340-en megsérültek miután Japán nyugati partvidékét elérte az utóbbi 25 év legerőteljesebb vihara, a Dzsebi tájfun.

 

A Dzsebi tájfun 12 méteres hullámokkal, és több mint 200 kilométer/órás széllökésekkel érkezett meg Honsú szigetére. A japán hatóságok riasztást adtak ki a hullámzás és az áradások veszélye miatt, és több mint egymillió embert figyelmeztettek, hogy menjenek biztonságos helyre otthonukból.

 

Typhoon Jebi causing problems in Osaka, Japan

*World Weather* Severe winds of Typhoon Jebi causing problems in Osaka, Japan this morning, Sept 4. Report: Japan Now

Gepostet von Severe Weather Europe am Dienstag, 4. September 2018

 

 hirdetes_300x300  

A vihar számos épületet megrongált, és több ház összeomlott. A hatóságok szerint több ember életét vesztette a romok között. A halálos áldozatok mellett 300-nál is többen megsérültek, és több tízezren maradtak áram nélkül. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a viharral özönvízszerű esőzés kezdődött, ráadásul ötven éve nem látott dagályhullám érte el a térséget.

 

Fotó: KYODO

 

Fotó: KYODO

 

Fotó: The Japan Times

 

Fotó: The Financial Express

 

Fotó: NDTV.com

 

A hatóságok most azt remélik, nem ismétlődik meg a két hónappal ezelőtti tragédia, amelyet egyébként rögtön egy másik természeti katasztrófa követett, a július második felében tomboló hőhullám miatt 138 ember vesztette életét, és több mint 70 ezren kerültek kórházba.

 

https://www.youtube.com/watch?v=H8a9ftll1kQ

 

MTI/Teraz.sk

Nyitókép: KYODO

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!