A szlovák fővárosba naponta mintegy 100 ezer ember ingázik munka után. A gyorsforgalmi út és a körgyűrű építése miatti forgalomkorlátozások csökkentése érdekében megerősítik a tömegközlekedést.

 

Pozsony és a környékbeli falvak egyhítenék a D4/R7 miatti forgalomkorlátozások mértékét. Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere ezért találkozót kezdeményezett a környékbeli falvak polgármestereivel, hogy elejét vegyék a forgalom összeomlásának. A pozsonyi körgyűrű építésének megkezdése néhány héten belül ugyanis nagyon érzékenyen fogja érinteni az autósokat és az ott lakókat.

 

Nesrovnal felkérte Pozsonyivánka (Ivánka pri Dunaji), Hidas (Most pri Bratislave) és Csölle (Rovinka) polgármestereit, hogy adjanak javaslatot megfelelő helyekre, ahol a Pozsonyba érkező autósok a gépkocsijaikat hagyhatnák, hogy onnan tömegközlekedéssel folytathassák útjukat.

 

Az első szakaszban a D1-es autópálya Nagyszombatból a Bajkalská és a Slovnaft utca irányába vezető lehajtóját fogjuk kiépíteni, majd ugyanezt a másik felén, Pozsonyligetfalu irányából“

 

 hirdetes_810x300  

– pontosította Zdeněk Krejčí a D4R7 társaság közlekedési menedzsere.

 

A témáról itt írtunk bővebben:

 

Az építészek elárulták, hogy milyen forgalomkorlátozásokat javasoltak Pozsonyban

 

Nyitókép és forrás: teraz.sk

Megosztás:
Címkék: D4/R7 Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!