A Carrefour bevásárlóközpontjai Szlovákiában az évek során 24 millió euró veszteséget termeltek.  A cégnek nem sikerült talpra állnia, sem átértékelnie a működését. A Carrefour évekig nehéz helyzetben volt, és az új befektető, a Penta korábbi partnere, Jozef Špirko sem tudott segíteni rajta.

 

A pozsonyi kerületi bíróság augusztus végén jelentette be hogy felszámolás alá helyezi vagyonát, melyet a Retail Value Stores cég birtokol. Ez a vállalat működtette a Carrefour szlovákiai üzleteit.

 

A lépésre az egyik hitelező követelése következtében került sor, mely végérvényesen megpecsételte a cég sorsát.

 

 hirdetes_300x300  

Kereskedelmi elemzők szerint a cégnek nem sikerült megbirkóznia a hipermarketek szervezési és működési kihívásaival sem. Hasonló lépésre szánta el magát a kétezres évek elején a Coop Jednota is, mely ekkor több nagy bevásárlóközpontot is nyitott. Néhány hónap múlva azonban rá kellett jönniük, hogy ez nem nekik való, és többet már nem is próbálkoztak vele. Ľubomír Drahovský szerint a Carrefour lejtmenetéhez az is hozzájárult, hogy nem volt túl jó neve a vevők körében.

 

„Az üzleteik jó helyeken voltak, de a vásárlók tudatában a Carrefour úgy szerepelt, mint ahol nem igazán lehet jól vásárolni. Az ezzel kapcsolatos pozitív tudat kiépítése sok időbe telik. Erre nem elég pár hónap, vagy félév,“ fogalmazott Drahovský.

 

A Carrefour felszámolás alá kerüléséről már korábban szó volt, miután januárban utolsó üzletét is bezárta Pozsonyligetfaluban.

 

Világszerte a Carrefour a Walmart után a második helyen szerepelt. Korábban arról volt ismert, hogy többségében hazai szolgáltatók termékeit árusítja.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!