A novemberi önkormányzati választások nagyjából 9 millió euróba kerülnek majd az államnak – pontosabban az adófizetőknek. A belügyminisztérium által a kormány elé terjesztendő javaslat szerint a lebonyolító belügyi tárca közel 7,5 millió euró különít el, a Statisztikai hivatalnak az adatok feldolgozásához további  közel 1,5  millió eurót kell biztosítani. A teljes költség 8,89 millió euróra rúg.

 

Az említett 7,5 millió euróból biztosítja majd a minisztérium a választási bizottságok tagjainak fizetését, a helyi és járási választási bizottságok jegyzőkönyvvezetőinek fizetését, a nyomtatványok, szavazólapok, listák nyomtatását illetve a szavazóhelyiségek biztosítását.

 

Ezen felül, ugyanebből a keretből fizetik ki a választások napján várható fokozott rendőri jelenlétet a választóhelyiségek környékén – a közrend biztosítása érdekében. És persze nem lesz ingyen a választási bizottságok elektronikus összeköttetésének biztosítása sem.

 

 hirdetes_810x300  

A jelöltállítás határideje szeptember 11. 

 

A választókörzetek kialakítása szeptember 11-étől kezdődik, ezen a napon kell megalakulniuk a helyi választási bizottságoknak, amelyeknek szeptember 18-án kell az először tanácskozniuk. A járási és körzeti választási bizottságokat október 11-ig kell létrehozni, és október 24-én kell legonyolítaniuk az első ülést.

 

Webnoviny.sk

Nyitókép: Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!