A pozsonyi Antolská utcai kórházban hétfőn 70 új kórházi ágyat adtak át. Peter Pellegrini kormányfő ezzel az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy „mindent meg kell tenni azoknak a szlovákiai páciensek a kényelméért, akik a csúcsminőségű beavatkozás után megérdemlik a megfelelő lábadozási körülményeket”. Az állami kórházak összesen 8100 új ágyat kapnak.

 

„Megígértük, hogy több ezer új ággyal ajándékozzuk meg a kórházainkat, s ezzel lecseréljük a sokszor 20–30 éves fekvőhelyeket. Ezek közül az ágyak közül sok már nem teljesíti azokat a paramétereket, amelyeket kellene”

 

– magyarázta a miniszterelnök.

 

Az új ágyakat már a páciensek és a nővérek is kipróbálták. A pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) több mint 2300 új ágyat kapott. A kormányfő elmondása szerint „hamarosan tanúi leszünk a szlovák egészségügy minőségi változásának”.

 hirdetes_400x285  

 

A kormányfő azt is bejelentette, hogy további nagy felújítások várhatóak az egészségügyben.

 

„A besztercebányai Egyetemi Gyermekkórház az uniós forrásokból kerül felújításra. Az állami költségvetésből a besztercebányai Egyetemi Kórházat és a főrévi kórházat fogják felújítani 80 millió euróból”

 

– tájékoztatott Pellegrini.

 

Andrea Kalavská egészségügyi miniszter elmondta, hogy mindegyik ágyhoz ún. antidekubitus matrac tartozik, amelyek megakadályozzák a felfekvések kialakulását. A páciensek átlagosan nyolc és fél napot töltenek kórházban, ezért a minőségi ágy fontos része a gyógyulási folyamatnak.

 

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!