Erősödni látszik az USA keleti partjára lecsapni készülő Florence hurrikán,amely Észak- és Dél-Karolina államokat fenyegeti. Az előrejelzések szerint a térségben az elmúlt harminc év legdurvább vihara készül.

 

A 2015 km/órás széllökéseket közeledő Florence Wilmingtonnál, Észak-Karolinában csap majd le. Az ottani kormányzó szerint a hurrikán „rendkívül életveszélyes hurrikánszörnyeteg”, amely történelmi pusztítást is okozhat. A Florence egyelőre négyes erősségű, de fokozatosan erősödik, ami valószínűleg Csütörtökig eltart. A vihar 3,6 méteres, brutális sodrású hullámokat okozhat.

 

Több mint egymillió embert telepítettek ki Észak- és Dél-Karolina valamint Virginia államból.

 

 hirdetes_810x300  

A Brunswick Atomerőmű ráadásul csak néhány kilométerre lesz attól a ponttól, ahol a hurrikán eléri majd a kontinenst. Az előrejelzések már az okozott kár nagyságát is megjósolták. Eszerint valószínűleg akkora pusztítást végez majd, mint a Hugo, amely 1989-ben 49 emberéletet követelt és 7 milliárd dollárnyi kárt okozott.

 

Jelenleg a Florence felhői alatt 50 centiméteres csapadék hullik alá, és ez fokozatosan nő. Az amerikai haditengerészet harminc, Virginiában állomásozó hajót küldött ki a dokkokból, hogy elkerüljék a vihart.

 

 

BBC.com

Nyitókép. time.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!