A miniszterelnök arról beszélt, hogy a vita alapvető karaktere az abszurditás, mert Magyarországon talán öt hónappal ezelőtt választás volt, és a magyar emberek eldöntötték, hogy mi legyen. Minden fontos politikai kérdést megvitattunk, és az emberek ezt eldöntötték. Az EP arra készül, hogy az emberek döntése helyett azt hajtsa végre, amit ránk akarnak erőltetni. ​

 

Lojális tagjai vagyunk Európai Néppártnak. A párt elmúlt években elvesztette karakterét, nincs saját akarta, állandóan óvatos és méricskél, és úgy ugrál, ahogy a szociálisták meg a liberálisok akarják. A néppártban akarunk maradni, és vissza kell találni az alapítók által kijelölt útvonalra, karakterhez, hogy a keresztény megközelítés pártja legyen.

 

Hozzátette, a határok megvédése nem pártkérdés, és Magyarország számára közömbös, hogy jobbra vagy balra áll-e az a párt, amelyik meg akarja védeni a határokat. Hangsúlyozta, minden kormánnyal mindig együtt fog működni Magyarország az európai határ megvédésére.

 

 hirdetes_810x300  

A Fidesz azért dolgozik, hogy a pártcsalád sikeres legyen, a Néppárt többi tagja dönt arról, hogy együtt akar-e működni Fidesszel, és, mint mondta Orbán Viktor, abban reménykedik, hogy a többiek is átállnak a migránsok elleni határozott fellépés politikájára. Ha egy pártcsalád sikeres akar lenni, szélesnek kell lennie. A Fidesz a Néppárt tagja akar maradni.

 

Matteo Salvini olastz kormányfő-helyettessel való kapcsolatának nincs pártpolitikai kapcsolata. Ő az első politikus, aki hajlandó kísérletet tenni, hogy megvédje a határokat. Mi megállítottuk az illegális migrációt a szárazföldön, ő lehet az első ember, aki képes megállítani a migrációt a tengeri határokon.

 

Az EP-választások jövőre egy kérdéskör körül fognak forogni, ez pedig a migráció lesz. Mindenkit emlékeztetett arra, hogy pártlistán mindenki a saját országában az induló pártokra szavazhat. Magyarországon akar kampányolni a Fidesz. 2009-ben az EP-választásokon 56 százalékot kapott, utána 5 évvel 52 százalékot. A Fidesz a legprominensebb párt az EP-ben, mégis ellenük vádaskodnak. Szeretnék a magyar emberek bizalmát újra megnyerni.

 

A legfontosabb, hogy azt írja Sargentini, a biztosság nem küldött Magyarországra hivatalos delegációt. A LIBE bizottság nem vette a fáradtságot, hogy bizottságot küldjön. A képviselő asszony azt mondja, hogy legközelebb ez nem fordulhat elő. Becsapják az európai képviselőket azzal, hogy egy tisztességes vizsgálat történt. Kalózakciónak nevezte az eljárást a kormányfő.

 

Újságírói felvetésre, miszerint a néppártban is azt mondják, hogy a vezetése nem felel meg a demokratikus kormányzás normáinak, azt válaszolta Orbán Viktor, hogy ez nem őszinte beszéd. Az igazság az, hogy az Európai Néppárt megosztott, a migráció vágja ketté a pártot, és a néppárt nem tudja, hogy menylik lábára álljon, és hova helyezze a hangsúlyt.

 

Nem a demokrácia kérdése a megosztás a Néppártban, hanem a migráció, ezért ketté van hasadva, és ezen nem tudnak túllépni. A migráció lesz a fő kérdés a az EP-választásokon, és ha nem tudnak egységet alkotni, széthullanak. Vannak olyan pártok, különösen skandináv, amelyek az ügyben bevéndorlástpártiak, mi azonban az ellenkezőjét akarjuk. Macron francia elnök kihasználja a néppárt gyengeségét.

 

Hirado.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!