Gyárfás
  • HUF: 323.23
  • USD: 1.12
  • 19 °C
  • 29 °C
Friss hírek

Sargetini-jelentés: Pellegrini szerint nem fajul el addig a dolog, hogy az Európai Tanács szavazzon Magyarországról

Peter Pellegrini nem hiszi, hogy a Magyarországgal szembeni jogállamisági kérdés az Európai Tanács elé kerülne. A szlovák kormányfő a Duslo új, vágsellyei üzemrészlegének megnyitásakor nyilatkozott ezzel kapcsolatban a sajtónak.

 

Pellegrini hasonló lépésekre számít Lengyelországgal szemben is, amelyet „szintén sokan bírálnak amiatt, hogy állítólagosan megsérti a jogállamiságot”.

 

„Úgy hiszem, mindkét oldal olyan intenzív párbeszédet folytat majd az Európai Unió képviselőivel, hogy az EU tagállamainak vezetői körében egyáltalán nem jutunk el addig, hogy ebben a kérdésben szavaznunk kelljen”

 

fogalmazott a szlovák miniszterelnök. Ugyanakkor arról nem nyilatkozott, hogy a vitában támogatná-e Magyarország kormányát.

 

„A magyar oldal feladata, hogy párbeszédet folytasson az Európai Unióval és hogy megválaszolja azokat a kérdéseket, amelyekkel kapcsolatban kétségek merültek fel, miszerint sérülnek-e vagy sem a jogállamiság feltételei”

 

tette hozzá.

 

CTK

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2018. Sze. 12. 19:35

Orbán biztosan nem fog leereszkedni a hazug csőcselékhez.Ha már Ők bebizonyitották,hogy nincs jogállam Magyarországon,akkor Viktor most üsd a lovakat és verd szét teljesen a ballib ellenséget.Mert ha nincs jogállamiság,akkor nincs mitől tartani!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket

Megosztás