A cseh rendőrség őrizetbe vett egy szlovák származású radikális muszlimot, akinél a házkutatás során pokolgép készítéséről szóló leírást és vegyi anyagokat találtak.

 

A szlovák származású férfi három évvel ezelőtt tért át a muzulmán hitre és vált iszlám fanatikussá. Az Abdul Rahman néven tevékenykedő férfi az első olyan iszlám fanatikus Csehországban, akit terrorcselekmény előkészítésével vádol a rendőrség.

 

A letartóztatott Dominik K. az internetes közösségi fórumokon is aktívan szerepet vállalt, ahol nyugtalanító üzeneteket és képeket osztott meg az alábbi feliratokkal „Ez az ország a miénk lesz!”.

 

 hirdetes_300x300  

Az iDnes.cz információi szerint abban az időben, amikor a fiatal férfi a muzulmán hitre konvertált, katonának öltözve járt és a jobb mutatóujját felemelve köszöntött, ami az Iszlám Állam terrorszervezet harcosainak hűségére utal.

 

A Mladá fronta DNES napilap információi szerint az őrizetbe vett férfi lakásán a házkutatás során pokolgép készítéséről szóló leírást és vegyi anyagokat találtak. A rendőrség azzal gyanúsítja, hogy terrorcselekményre készült, amit házilag előállított robbanószerkezetekkel készült végrehajtani.

 

A rendőrség meggyőződése, hogy a férfi a radikális iszlám híve, a fogságba helyezését pedig azért javasolták, mert véleményük szerint a tervezett terrorcselekményt a dzsihád nevében szabadulása során végrehajtaná.

 

A vádlott mindezt tagadja, és azzal védekezik, hogy a vegyi anyagokból tűzijátékot akart csinálni. „A lakásomban talált összes kémiai anyag annak a bizonyítéka, hogy házi készítésű tűzijátékot akartam előállítani a szilveszteri és az újévi ünnepségre” – védekezett.

 

„A vegyi anyagok nem tűzijáték, hanem pokolgép készítésére szolgáltak, hiszen a muszlimok nem ünneplik az újévet” – figyelmeztettek a kriminalisták.

 

iDnes.cz

Nyitókép: Dominik K. Facebookja

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!