Az a kutyatulajdonos, aki bemutatja, hogy négylábú barátja alapszintű kiképzésben részesült, vagy egyéb módon igazolja, hogy kutyája kezelhető, ötven százalékos kedvezményt kap az ebadóból Pozsony Újváros városrészében.

 

 „Elég, ha bemutatja, hogy ilyen vizsgát abszolvált,“

 

erősítette meg a városrész szóvivője,  Marek Tettinger. A csökkentett ebadóról a városrész képviselőtestülete döntött, mely az általános érvényű rendeletbe is bekerült.

 

50 euró helyett 25 euró

 hirdetes_810x300  

 

Az ilyen kutyatulajdonosok januártól már kedvezményes, 25 eurós éves ebadót fizetnek az eddigi 50 euró helyett. Amennyiben a gazdi legalább alapszintű kutyaiskolába is elviszi, további kutyakiképzésre is lehetőséget kap.

 

„Célunk, hogy motiváljuk a gazdákat, hogy odafigyeljenek kutyáik képzésére, mellyel egyrészt ebadót spórolhatnak, a városrészben pedig nagyobb lehet a biztonság a köztereken a kutyatulajdonosok részéről. Amelyik kutyával szakszerűen foglalkoznak, az tiszteli gazdáját és kevesebb  kutyatámadásra számíthatunk az utcákon,“

 

tette hozzá a Pozsony-Újváros polgármestere, Rudolf Kusý.

 

Mintegy kétezer adófizető kutyatulajdonos

 

Már ma is alacsonyabb ebadót fizetnek azok, akik kutyájukat menhelyről, ivartalanítva fogadják örökbe. Az ő esetükben az éves adó mértéke szintén 25 euró.

 

Pozsony-Újváros 2017-ben hivatalosan 1970 kutyatulajdonossal rendelkezett. Ezen kívül további mintegy 2 ezer olyan kutya él a városrészben, akik után gazdáik nem fizetnek ebadót.

 

webnoviny.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!