A francia Rennes városának templomában öngyilkosságot követett el egy pap, akit egy fiatal nő szexuális molesztálásával vádoltak. A helyi ügyészség és rendőrség szerdán közölte a hírt a médiával.

 

A 38 esztendős Jean-Baptiste Sebe atya kedden a XXIII. Szent János-templomban vetett véget önkezűleg az életének. Egy helyi asszony szerint a lánya az atya „erkölcstelen viselkedésének és szexuális támadásának“ áldozatává vált.

 

A France 24 televízió információi szerint az első panasztételt a roueni egyházmegye irányába tették, miközben a rendőrséget az öngyilkosság előtt nem tájékoztatták erről az ügyről. A tragédia „pontos okát“ még vizsgálják.

 

 hirdetes_300x300  

Az egyházmegye szóvivője a médiának kijelentette, hogy az eseménnyel kapcsolatos híreket nem tudja „sem megerősíteni, sem megcáfolni“.

 

A katolikus egyházat az elmúlt 25 évben pedofilbotrányok sorozata rengette meg. Idén augusztusban derült ki, hogy az amerikai Pennsylvania államban 70 év alatt több mint 300 pap mintegy 1000 kiskorú gyereket molesztált szexuálisan.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: iStockphoto

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!