Jövő év januárjától a nővérek, segédápolók és szülészasszisztensek bére is átlagosan 16 százalékkal emelkedik majd minden szlovákiai kórházban.

 

A béremelést Andrea Kalavská egészségügyi miniszter ma sajtótájékoztatón jelentette be. Elmondása szerint a nővérek így havonta 100-130 euróval is többet kereshetnek majd attól függően, hogy mennyi ideje dolgoznak, vagy hogy milyen a specializációjuk.

 

A miniszterasszony szerint az emelés nem csak az állami kórházak dolgozóit érinti, hanem az összes szlovák kórházét.

 

 hirdetes_400x285  

A minisztérium ezzel a lépéssel szeretné csökkenteni a nővérek kivándorlását külföldre. A jelenlegi emelés egyébként körülbelül 200 millió eurónyi többletkiadást jelent, ami a jövőre az egészségügyre szánt összeg 4 százaléka.

 

Peter Kažimír pénzügyminiszter szerint az egészségügy történetének legjobb költségvetését tudhatja majd magáénak jövőre. Egy évvel a rendes parlamenti választások előtt több pénzt csoportosít majd a kormány a kórházak felújítására, felszereltségének javítására is.

 

A pénzügyminiszter szerint Túrócszentmártonban új kórház lehet, Besztercebányán pedig nagyszabású felújításon mehet át a kari kórház.

 

dennikn.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!