A rendőrség egy szexuális visszaéléssel kapcsolatos esetet vizsgál, melyre minden bizonnyal egy öregek otthonában került sor.

 

A gyanúsított Ján F. pravoszláv atyát azzal vádolja egy nyugdíjas asszony, hogy rázárta az ajtót és megerőszakolta – tájékoztatott tegnap az RTVS, ám az eset kényességét illetően nem árulták el, hogy pontosan mi is történt a zárt ajtók mögött.

 

A bántalmazott asszony elmondása szerint az eset még augusztusban történt, és egy nappal a történtek után a nyugdíjas hölgy az igazgatónál jelentette az esetet. A felsővízközi (Svidník) Svida idősek otthonában az eset bejelentése után megtették a szükséges lépéseket. „Jelenleg egy másik pap teljesíti pasztorációs tevékenységét az otthonban“ – mondta az otthon igazgatója az RTVS-nek.

 

 hirdetes_400x285  

„A lelkipásztori tevékenység egyelőre tilos számára. Mivel az eset még nincs lezárva, ezért még bízunk az ártatlanságában“

 

– mondta az Eperjesi Pravoszláv Eparchiától Milan Gerka a megvádolt atyával kapcsolatban.

 

„Nem fogok nyilatkozni. Ezért vannak a bűnüldöző szervek, és sosem fogok nyilatkozni. Viszonthallásra“

 

– mondta a telefonba a megvádolt pravoszláv atya az RTVS riportjában. Abban az esetben, ha bebizonyosodik a bűnössége, legfeljebb 12 évnyi börtönbüntetés vár rá.

 

RTVS/Körkép.sk

Nyitókép: TASR

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!