Több mint 1400-ra emelkedett az indonéziai Celebeszi-szigeteken (Sulawesi) pusztító földrengés és cunami halálos áldozatainak száma. Ha nem lenne elég a katasztrófából, szerdán a sziget aktív vulkánja is működésbe lépett.

 

Hivatalos adatok szerint a cunami háromméteres hullámjai 1407 ember halálát okozták múlt pénteken. További 2550 ember szorult kórházi ápolásra, 113 embert pedig még mindig keresnek.

 

A BBC információi szerint egy templom romjai alatt 34 ember holttestére bukkantak a mentőegységek, az áldozatok egy bibliai ifjúsági táborban vettek részt. Palu városában lényegében leállt minden közszolgáltatás, a megmaradt üzletek üresek, nincs élelmiszer. Áram- és vízszolgáltatás sincs. A katonaság vitt élelmiszert ugyan a helyszínre, amelyet katonák őriznek. Az éhező tömeg azonban nekirontott a hatóságoknak, mert az nem engedte őket az ellátmányhoz. A városban eluralkodott a káosz, az üzleteket kirabolják, nemrég elektronikai cikkeket meglovasító személyeket vettek őrizetbe.

 

 hirdetes_300x300  

A Soputan tűzhányó szerdán reggelre négy kilométeres füstoszlopot lövellt ki magából. Egyelőre a vulkánkitörésnek nincsenek sem áldozatai, sem sebesültjei. Palu városától a vulkán mintegy 900 kilométerre található.

 

BBC.com, Körkép.sk

Nyitókép: twitter.com/aj+

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!