Andruskó Zoltán komáromi vállalkozó, aki a Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával gyanúsított személyek egyike és együttműködik a rendőrséggel, a DenníkN információi szerint azt vallotta, hogy a gyilkosságot Marin Kočner rendelte meg.

 

A maffialistán is szereplő Kočner június óta van vizsgálati fogságban váltóhamisítás vádjával.

 

Andruskó rendőrségi vallomásában azt mondta, hogy a gyilkosságot Kočner rendelte meg. Minderről a szintén gyanúsított, komáromi Alena Zsuzsová beszélt neki. Zsuzsová volt az, aki a rendőrség szerint felkérte Andruskót Kuciak megölésére.

 

 hirdetes_300x300  

A gyilkosságot a vád szerint a gútai Szabó Tamás követte el, akit Marček Miroslav segített.

 

Andruskó az egyedüli a vádlottak közül, aki együttműködik a rendőrséggel. Ezért, ha bebizonyosodik bűnösségük. Nnagy valószínűség szerint több évvel kevesebb börtönbüntetésre számíthat, írja a DenníkN.

 

Kočnert kedden átszállították a Leopoldovi fegyházba, egyelőre nem gyanúsított a Kuciak-gyilkosságban.

 

Kočner többször is megfenyegette Kuciakot a cikkei miatt. Azt ígérte neki, hogy minden mocskot össze fog szedni vele kapcsolatban. Kuciak erre rendőrségi feljelentést tett, de a rendőrség először nem akart erről tudomást venni, majd a sajtó nyomására elővette az ügyet, de azt végül kihágás hiányában lezárta.

 

A rendőrség egy hete csütörtökön razziázott Gútán és négy személy tartóztatott le. Másnap Komáromban kattant a bilincs Alena Zsáková csuklóján is.

 

Körkép.sk/DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!