Még a nyári szünet előtt felmerült, hogy Peter Kažimír (Smer) pénzügyminiszter állást váltana, és inkább a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) elnöki pozícióját töltené be. Júniusban a Pravda szellőztette meg ezt a hírt, most pedig Peter Pellegrini (Smer) kormányfő ugyancsak a Pravdánál erősítette meg párttársa távozási szándékát.

 

A jelek szerint, habár az NBS jelenlegi elnökének, Jozef Makúchnak megbízása 2021-ig szól, Kažimír nem szeretné kivárni az addig hátralévő három évet, hanem még a következő parlamenti választások előtt váltana.

 

Peter Pellegrini a szlovák lap újonnan induló projetkjében, a TV Pravdában jelentette be, hogy a pénzügyminiszteri poszton változás állhat be még az ő kormányában.

 

 hirdetes_810x300  

„Megerősíthetem, hogy abban az esetben, ha az NBS elnöki posztján cserére kerülne sor, akkor a kormányfő-helyettesnek és pénzügyminiszternek ambíciója lenne megmérettetni magát a posztért. Ez az igazság. Erről sokat spekulálnak, és én hivatalosan is megerősíthetem”

 

mondta Pellegrini, aki azt sem zárta ki, hogy ez a változás még idén megtörténhet.

 

„Kérdés, hogy milyen terve van az NBS mostani elnökének az életével és karrierjével, mivel minden tőle függ.”

 

Pellegrini azt is elmondta, hogy bár a Smer még nem jelentette be, hogy kit indít a jövő évi államfőválasztáson, számára egyértelmű, hogy a legjobb jelölt Miroslav Lajčák jelenlegi külügyminiszter lenne.

 

pravda.sk

Nyitókép: pravda.sk

 

Kažimír a Szlovák Nemzeti Bank elnöke szeretne lenni – lehetőleg még addig, míg kormányon van a Smer

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!