Az olasz belügyminiszter, egyben kormányfőhelyettes arra figyelmeztetett, hogy lezárat minden repülőteret, ha Németország charterjáratokkal vissza akarja szállítani az Olaszországban regisztrált menedékkérőket.

 

“Ha valaki Berlinben vagy Brüsszelben, azt hiszi, hogy migránsok tucatjait szállíthatja és rakhatja ki Olaszországban engedély nélküli charterjáratokkal, jobb, ha tudja, hogy nincs és nem is lesz e célra igénybe vehető repülőtér”

 

– fogalmazott Salvini a Twitteren közzétett bejegyzésében, hozzátéve, hogy lezárják a repülőtereket, ahogyan a kikötőkkel már megtették.

 

Matteo Salvini arra a sajtóhírre reagált, miszerint Németország októberben több charterjáratot indít Olaszországba, hogy visszaszállítsa azokat a bevándorlókat, akik Olaszországban léptek be az Európai Unió területére, itt regisztrálták őket, majd innen más tagállamba mentek tovább, ahol nem kaptak menedéket.

 hirdetes_810x300  

 

Berlin és München is cáfolta 

 

Németországból nem szállítanak menedékkérőket a következő napokban repülővel Olaszországba – közölték vasárnap berlini és müncheni illetékesek, cáfolva állítólagos tervezett charterjáratokról szóló híreket, amelyekkel kapcsolatban az olasz belügyminiszter kilátásba helyezte országa repülőtereinek lezárását a Németországból érkező menedékkérőket szállító gépek előtt.

 

Berlinben, a szövetségi belügyminisztériumban az ARD országos köztelevíziónak elmondták, hogy az intézkedés sikere érdekében rendszerint nem hoznak előzetesen nyilvánosságra részleteket elutasított menedékkérők elszállításáról, de a sajtótalálgatások miatt ezúttal közlik, hogy a következő napokban nem terveznek Olaszországba irányuló repülőgépes műveletet, úgynevezett toloncjáratot.

 

A bajor tartományi menekültügyi hivatalban is cáfolták a híreket, a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársasággal közölték, hogy a következő héten nem indítanak toloncjáratot Olaszországba.

 

MTI

Nyitókép: TASR/AP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!