Peter Pellegrini (Smer) kormányfő több pénzt ígér a Kuciak-gyilkosság főgyanúsítottjait elfogó elitkommandós egységnek. A szlovák Lynx Commando épp ma vett részt házigazdaként a révkomáromi várban a nemzetközi Atlas Commom Challenge 2.0 elnevezésű terrorelhárítási gyakorlaton, amelyen többek között szlovák, magyar (TEK), horvát, német és cseh kommandós egységek közösen vettek részt. (Képriportunkat lásd lejjebb).

 

A gyakorlaton részt vett a kormányfőn kívül Bugár Béla (Most-Híd) házelnök-helyettes és Andrej Kiska köztársasági elnök is.

 

Bugár Béla szerint a szlovákiai Lynx Commando technikai részről külföldi társaihoz képest „erősen aluldimenzált”.

 

 hirdetes_300x300  

„Látom, hogy a többi kommandós egységnek jobb technikai felszerelésük van. Van mit bepótolnunk, talán szükség lenne a költségvetésben találni erre a célra még forrásokat”

 

fogalmazott.

 

Pellegrini ennél már konkrétabban fogalmazott, elmondása szerint ma Denisa Saková belügyminiszterrel (szintén Smer) megállapodtak abban, hogy ha a Lynx Commandonak szüksége lesz bármilyen eszközre, például speciális bevetési járművekre vagy repülőkre, a kormány hajlandó hozzájárulni ezek költségeihez.

 

Megszállták a komáromi várat a terrorelhárítók – Helyszíni képek

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!