Szilárda
  • HUF: 329.67
  • USD: 1.11
  • 2 °C
  • 8 °C
Autó-motor

A németek vinnék, de a csehek nem adják a Superbet

A Škoda Auto szakszervezete ismét határozottan elutasította annak lehetőségét, hogy az új Superb gyártását Csehországból a Volkswagen más gyárába helyezzék át.

 

Ellenzik továbbá a Mladá Boleslavi gyárban tervezett munkaszombat bevezetését is.  A cég jelenleg termelési kapacitásának határán van, így a szakszervezetek szerint várható, hogy az új kollektív szerződésbe megpróbálják majd belefoglalni a munkaszombat lehetőségét.

 

“A Superb gyártásáról semmi esetre sem mondunk le. Ez a zászlóshajónk, a DNS-ünk, kezdettől fogva általunk kitalált és tökéletesített modell, mely a cég hasznának nagy részét, így a mi bónuszainkat is szállítja,” jelentette ki a szakszervezet.

 

A Škoda Auto gyárában 2017-ben az átlagfizetés elérte a 40 557 koronát, ami tíz százalékos emelkedést jelent 2016-hoz képest. Az alkalmazottak a béren kívül egy sor további juttatásra is jogosultak.

 

Egyre nagyobb a kereslet a Škodák iránt. 400 ezer autóval növelnék a kapacitást

 

A Škoda Auto 2017-ben világszerte 1,2 millió gépkocsit adott el. Három gyára van Csehországban, ezen kívül Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában, valamint Ukrajnában és Kazahsztánban is gyártanak Śkodákat. A cégben több mint 35 ezren dolgoznak.

 

ČTK

Nyitókép: autonet.cz

További ajánlott írások:

 

Rekordszámú autót szállított ügyfeleinek júliusban a Škoda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás