Nincs egy hónapja sem annak, hogy a Ryanair fizetőssé tette a kézipoggyászokat. A mai napon konkurense, a Wizz Air is bejelentette, hogy hasonló lépésre szánja rá magát.

 

A kézipoggyászokra vonatkozó új korlátozások november 1-től lépnek életbe. Megszűnik tehát a 10 kilogrammig terjedő ingyenes kézipoggyász lehetősége. Novembertől a repülőjeggyel már csak kisebb kézitáskát tudunk felvinni magunkkal ingyenesen a fedélzetre, melynek mérete nem lehet nagyobb, mint 40x30x20 cm. Ez hozzávetőlegesen egy számítógéptáska mérete.

 

A Ryanairhez hasonlóan a Wizz Air utasai is vásárolhatnak „Wizz Priorityt“, a fedélzetre felvihető nagyobb kézipoggyász mérete ez esetben 55x40x23 cm.

 

 hirdetes_810x300  

Mennyibe fog kerülni?

 

A Wizz Priority ára 5 eurónál kezdődik, mégpedig egy irányba. Ezzel a jeggyel egyúttal a sorban állást is kikerülhetjük. Nagyobb poggyászok esetén a légitársaság további, legkevesebb hét eurót számláz.

 

Mikortól lép életbe?

 

A megváltozott tarifa november 1-el lép életbe. A korábban, október 9-ig vásárolt repülőjegyek esetén még maradnak a repülőjegy árában benne foglalt nagyobb, 55x40x23 cm kézipoggyász lehetősége.

 

 

pelipecky.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Wizz Air

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!